Qt-ympäristö + Kanzi -refenssialusta -autoteollisuuden teknologioita

Viope Education toteuttaa yhdessä Valmennuskeskus Publicin kanssa Qt-ympäristö + Kanzi -refenssialusta -autoteollisuuden teknologioita -koulutuksen Oulussa, joka alkaa joulukuussa, 16.12.2020, ja päättyy kesän alussa 10.6.2021. Voit hakea koulutukseen tästä linkistä! Haku sulkeutuu 17. marraskuuta.

Koulutus on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmistokehittäjän tehtävissä työskentelystä autoteollisuuden palveluksessa ja jotka soveltuvat alan koulutukseen. Koulutukseen osallistujalla on hyvä olla valmiina jonkin verran kokemusta ohjelmistokehityksestä ja melko sujuva jonkin ohjelmointikielen peruskäyttötaito.

Ohjelmistojen ja digitaalisuuden merkitys autoteollisuudessa on kasvanut ja tulee kasvamaan merkittävästi myös tulevaisuudessa. Alan tulevat suuret murrokset, kuten sähköautot ja muut liikkumisen uudet liiketoimintamallit, kaipaavat kuumeisesti uusia osaajia Oulun seudulla ja laajemmin koko Suomen mittakaavassa.

Automotive Code Now Pro -koulutuksessa perehdytään sekä tekniikkaan että käyttökokemukseen ja käyttöliittymään. Koulutuksessa sovelletaan sulautuvaa oppimista, joka sopii erinomaisesti digitalisaatiota hyödyntävien yritysten toimintafilosofiaan. Koulutus voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätyöskentelyvälinein, jos tämä on tarpeen osallistujien suojelemiseksi vallitsevilta terveysriskeiltä (COVID-19).

Koulutuksen tavoitteena on työllistää osallistujat vahvistamalla heidän ohjelmistokehitysosaamistaan autoteollisuuden parissa. Koulutuksessa painotetaan erityisesti käyttöliittymien (UI) ja käyttökokemuksen (UX) parantamiseen tähtäävää ohjelmistokehitystyötä. Koulutuksen myötä osallistuja oppii tuntemaan käyttöliittymän rakentamisessa käytettäviä työkaluja kuten Kanzi User Interface Design Software. Osallistuja oppii koulutuksen aikana myös hallitsemaan QT:ssä tyypillisesti käytettävän C++ -ohjelmointikielen, JavaScriptiin perustuvan QML-kielen ja sitä soveltavan QT Quick ohjelmointikehyksen, sekä QT ohjelmointikehyksen perusperiaatteet. Koulutuksen osana opiskelijat perehtyvät myös ketterän ohjelmistokehityksen menetelmiin. Teoriakokonaisuuden lopuksi toteutetaan prototyyppi, jonka avulla perehdytään käytännössä opiskeltaviin työkaluihin syvällisemmin ennen siirtymistä työharjoittelujaksolle.


Viope Education perustettiin vuonna 2001. Viope on johtava edelläkävijä moderneissa, tekoälyllä tuetuissa blended learning -ratkaisuissa ja tarjoaa pakettiratkaisuina verkko-opiskelualustat, laajan sisällön, ammattitaitoiset opettajat ja älykkäät työkalut. Paketteja käytetään muun muassa korkeakoulututkinto-ohjelmissa, polkuopinnoissa ja erilaisissa työelämän taitokoulutuksissa.

Mika Lackman