Code Now Python ja Tekoälyn perusteet

Viope Education toteuttaa yhdessä Eezy Työllisyyspalveluiden kanssa Code Now Python ja Tekoälyn perusteet -koulutuksen Oulussa. Koulutus alkaa lokakuussa, 17.10.2022, ja päättyy helmikuussa 7.2.2023. Voit hakea koulutukseen tästä linkistä! Haku sulkeutuu 16.9.2022.

Jos olet koskaan miettinyt, mihin perustuvat esimerkiksi musiikin ja vaatteiden suosittelualgoritmit käyttämissäsi palveluissa, nopeimman reitin löytyminen ajaessasi matkakohteeseesi, kuvan tunnistus ja monet nykypäivänä jo varsin tavanomaisilta tuntuvat asiat, puhumattakaan itseajavista autoista - tämä on koulutus sinulle.

Koulutuksessa emme edellytetä ennakko-osaamista tekoälystä ja Pythonista tai mistään muustakaan erityisestä ohjelmointikielestä. Tämä koulutus lähtee alkeista ja tekoälyssä keskitymme aluksi ymmärtämään ilmiötä ja erityisesti tekoälyn etiikkaa.

Tämän koulutuksen tavoitteena on herättää kiinnostus ja rakentaa kansalaistaitojen näkökulmasta tärkeää ymmärrystä tekoälystä, koneoppimisesta ja näiden menetelmien soveltamisesta. Python-ohjelmointikieli on puolestaan erinomainen kieli ohjelmistokehittäjän uralle suuntaavalle. Tämä koulutus antaakin erinomaiset eväät ymmärtää tekoälyä ja koneoppimista myös ohjelmistokehittäjän roolista käsin, tuomalla asiat konkreettisesti yksinkertaisten Python-esimerkkien kautta käytännön sovelluksiksi. Pythonissa on runsaasti erilaisia ja eritasoisia kirjastoja, joiden avulla tekoäly ja sen merkitys konkretisoituu ja ei näin jää pelkästään teoreettiselle tasolle. Koulutuksen ansiosta osallistuja saa hyvät taidot Python-ohjelmointikielestä ja yleisesti olio-ohjelmoinnin paradigmasta höystettynä tekoälyn ja koneoppimisen perusteilla.

Lisätietoa koulutusohjelmasta antaa Minna Kivihalme (minna.kivihalme@viope.com). Mikäli kiinnostuit, täytä sähköinen hakemus koulutusnumerolla 708762 osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi/ 16.9.2022 mennessä.

 Viope Education perustettiin vuonna 2001. Viope on johtava edelläkävijä moderneissa, tekoälyllä tuetuissa blended learning -ratkaisuissa ja tarjoaa pakettiratkaisuina verkko-opiskelualustat, laajan sisällön, ammattitaitoiset opettajat ja älykkäät työkalut. Paketteja käytetään muun muassa korkeakoulututkinto-ohjelmissa, polkuopinnoissa ja erilaisissa työelämän taitokoulutuksissa.

Mika Lackman